Mušle se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 19 g
- Sodík 2072 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 1636.4 mg
- Vláknina 6516 mg
- Vitamín A 6516 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z konzervy přes cedník vysypeme mušle, hodně malé žampiony ponecháme vcelku, větší překrájíme na půlky, posekáme 6 šalotek, se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku, na tenké proužky nakrájíme 1 červenou chilli papričku a na jemno posekáme 4 lžíce petrželové nati.
-
2
Ve velké pánvi na rozpuštěném másle smažíme žampiony, utřený česnek a šalotky, po 4 - 5 minutách vše vyjmeme z pánve a odložíme. V pánvi potom smažíme okapané mušle 2 - 3 minuty do měkka, vyjmeme je z pánve a rovněž uložíme stranou. Do pánve nakonec nalijeme suché bílé víno, přimícháme 3 lžíce petrželky s chilli papričkou a na prudkém ohni vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Potom do pánve vrátíme mušle s houbami, směs dosolíme, promícháme a ještě asi 2 minuty prohřejeme.
-
3
Pokrm servírujeme posypaný zbytkem sekané petrželky.