Telecí plec na víně se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 170 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 220 ml Víno bílé
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 220 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 1000.6 mg
  • Vláknina 3454.8 mg
  • Vitamín A 3454.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme.

  • 3

    K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme.

  • 4

    Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme.

Komentáře k receptu