Houbové filé
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
- 200 g Sýr smetanový tavený 45%
- 800 g Okoun - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 32 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 509.3 mg
- Vláknina 4630 mg
- Vitamín A 4630 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme a na plátky nakrájíme žampiony, pokapeme je polovinou citronové šťávy. Předehřejeme na 220 stupňů troubu.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibuli a podusíme houby.
-
3
Petrželku nasekáme a vmícháme se sýrem a šlehačkou k houbám. Přidáme rozetřený česnek a povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rozkvedlaný žloutek.
-
4
Opláchneme filé z mořského okouníka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
5
Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní rybu a na ni rozložíme houby. Pečeme 10 minut, poté troubu vypneme a pokrm necháme dojít 5 minut.
-
6
Podáváme horké.