Lín se žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lín
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 105.4 mg
  • Draslík 247.4 mg
  • Vláknina 1347.3 mg
  • Vitamín A 1347.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce lína osolíme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Výpek v pánvi zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme trochou vody. Vmícháme nastrouhaný sýr, víno, smetanu, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.

  • 3

    Potom přidáme na plátky nakrájené, předem podušené žampiony a rozšlehaný žloutek. Promícháme a omáčkou přelijeme porce lína.

Komentáře k receptu