Tortellini se žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Těstoviny Tortellini
  • 320 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1056 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 56.1 mg
  • Draslík 193.9 mg
  • Vláknina 9573.5 mg
  • Vitamín A 9573.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 97 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tortellini uvaříme v dostatečném množství vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené scedíme, necháme okapat a vložíme zpět do hrnce, udržujeme v teple.

  • 2

    Oloupeme česnek a utřeme ho. Očistíme žampiony, nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme citron, osušíme a na struhadle nastrouháme kůru.

  • 3

    Připravíme hrnec, ve kterém rozpustíme máslo, přidáme žampiony, zhruba 2 minuty je podusíme.

  • 4

    K žampionům přidáme česnek, smetanu, muškátový oříšek a citronovou kůru. Vše promícháme, přidáme čerstvě namletý pepř. Nastrouháme Parmezán, přidáme ho k žampionům, vše povaříme na mírném ohni přibližně 3 minuty.

  • 5

    Omáčku přidáme k uvařeným tortellinám, opatrně promícháme, upravíme na talíře, podáváme okořeněné pepřem namletým rovnou z mlýnku.

Komentáře k receptu