Sladká dýně s arašídy a žampiony dušená na kari
Suroviny
- 90 g Ořechy burské pražené
- 90 g Žampiony čerstvé
- 450 g Dýně
- 50 g Dýňová semínka
- 250 g Brambory sladké (Batáty)
- 600 ml Vývar zeleninový
- 300 ml Kokosové mléko
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Limetka kafrová
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Galgan
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1120 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 1708.5 mg
- Vláknina 12045 mg
- Vitamín A 12045 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.
-
2
Olej rozpálíme ve větší pánvi a za stálého míchání na něm cca 10 minut dozlatova osmahneme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme kari pastu a mícháme, až se prohřeje a uvolní se aroma. Poté podlijeme vývarem, přidáme natrhané listy kafrové limety, pokrájený galgán, dýni a na kostičky nakrájené sladké brambory. Za stálého míchání přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 15 minut.
-
3
Vmícháme nahrubo nasekané arašídy, kokosové mléko, na plátky pokrájené žampiony, sójovou a rybí omáčku. Vaříme dalších 5 minut.
-
4
Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme opraženými dýňovými semínky, chilli papričkami a ihned podáváme.