Jehněčí na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Jehněčí maso
  • 10 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 977 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 397.4 mg
  • Vláknina 4759 mg
  • Vitamín A 4759 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 951.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, orestujeme, přidáme žampiony, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Před koncem vaření ovoníme majoránkou a dodusíme.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu