Jehněčí na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 977 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 397.4 mg
- Vláknina 4759 mg
- Vitamín A 4759 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 951.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, orestujeme, přidáme žampiony, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Před koncem vaření ovoníme majoránkou a dodusíme.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.