Masové kuličky na jablečném víně
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
- 125 g Vepřové maso mleté
- 250 g Hovězí maso mleté
- 300 ml Víno jablečné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 4 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 13 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 599.3 mg
- Vláknina 4112.3 mg
- Vitamín A 4112.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme 16 kuliček. Zprudka je opečeme v kastrole na rozehřátém oleji a vyjmeme na papírovou utěrku. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zmírníme příkon tepla a zvolna opékáme několik minut.
-
2
Do kastrolu vložíme opečené kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájený celer, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osladíme a podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna dusíme pod pokličkou 20-30 minut.
-
3
Ihned podáváme.