Marinované vepřové kotlety grilované se žampiony
Suroviny
- 1 kávová lžička Rýže dlouhozrnná
- 4 ks Šalotka
- 4 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 ks Citronová tráva
- 4 ks Portobello
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cibulka jarní
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Whisky
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 6 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Cukr krystal
- 1 polévková lžíce Sojová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 16 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 1937.5 mg
- Vláknina 1421.8 mg
- Vitamín A 1421.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme v míse nadrobno nasekaný česnek, cukr, rybí a sójovou omáčku, olej, whisky, nadrobno nakrájenou cibulku a citronovou trávu. Vložíme na kousky nakrájenou vepřovou kotletu, důkladně obalíme maso ve směsi a zakryté necháme minimálně 1-2h marinovat.
-
2
Poté vyjmeme maso z marinády a rozložíme na mřížku elektrického grilu nebo na rošt umístěný nad rozžhaveným dřevěným uhlím. Přidáme klobouky žampionů portabello a potřeme je lžící oleje. Houby grilujeme cca 2 minuty, maso cca 5-7 minut po každé straně. Mezitím potíráme obojí marinádou.
-
3
Zbytek oleje rozpálíme ve woku nebo menší pánvi, odstavíme, přidáme na tenké plátky pokrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, limetkovou šťávu, nasekanou šalotku, rozemletou praženou rýži a nakrájenou jarní cibulku.
-
4
Maso i s houbami rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme snítkami korinadrové natě, nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.