Žampiony na smetaně s citrónovou šťávou
Suroviny
- 500 g Portobello
- 250 g Polenta
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 12 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 23.2 mg
- Draslík 81.4 mg
- Vláknina 6061.1 mg
- Vitamín A 6061.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké žampiony portobello očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Pažitku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
-
2
Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme česnek, který restujeme 2 minuty, pak přidáme plátky žampionů a restujeme z obou stran 1-2 minuty.
-
3
Přidáme citrónovou šťávu, smetanu a nasekanou pažitku, osolíme, opepříme, stáhneme oheň a prohříváme přibližně minutu, až se vše dokonale smísí.
-
4
Podáváme na polentě.