Makrela zapečená s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Hlíva ústřičná
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Bazalka
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Makrela - filety
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 5 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1258 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 583 mg
  • Vláknina 6215 mg
  • Vitamín A 6215 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z makrely osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Žampiony a hlívu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, bazalku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme smetanou a krátce podusíme.

  • 3

    Do pekáčku položíme porce ryby, posypeme plátky žampionů a hlívy, zaprášíme moukou, zalijeme smetanovou omáčkou z pánve, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.

  • 4

    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou bazalkou.

Komentáře k receptu