Lázeňský vepřový řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 108.3 mg
- Draslík 438.7 mg
- Vláknina 1506 mg
- Vitamín A 1506 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme širší tenčí plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí míchaných vajec se šunkou, nakrájenou na nudličky a s podušenými žampiony, nakrájenými na plátky.
-
2
Plátky masa přehneme, okraje upevníme párátkem a ponoříme do těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. Do těstíčka zamícháme sterilovaný hrášek.
-
3
Řízky necháme okapat a potom je vkládáme do horkého oleje, uvolníme je ode dna a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.