Lázeňský vepřový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Vejce slepičí
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 20 g Sůl
  • 270 g Žampiony čerstvé
  • 70 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Šunka dušená
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 438.7 mg
  • Vláknina 1506 mg
  • Vitamín A 1506 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme širší tenčí plátky. Rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme směsí míchaných vajec se šunkou, nakrájenou na nudličky a s podušenými žampiony, nakrájenými na plátky.

  • 2

    Plátky masa přehneme, okraje upevníme párátkem a ponoříme do těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. Do těstíčka zamícháme sterilovaný hrášek.

  • 3

    Řízky necháme okapat a potom je vkládáme do horkého oleje, uvolníme je ode dna a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu