Fazolky smažené se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Fazolky mražené
  • 10 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 609.8 mg
  • Vláknina 10310 mg
  • Vitamín A 10310 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky necháme rozmrazit, odřízneme špičky, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme napůl. Žampiony nakrájíme na plátky, pažitku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme fazolky, žampiony a krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme pažitku, pánev zakryjeme, dusíme do měkka. Pánev odkryjeme, tekutinu necháme vydusit, do pánve rozklepneme vejce, rychle promícháme a necháme ztuhnout. Odstavíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu