Dušená rýže se špenátem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 5 g Olej olivový
  • 200 g Rýže dušená
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Šunka drůbeží
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Špenátový protlak mražený
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1498 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 509.3 mg
  • Vláknina 15885 mg
  • Vitamín A 15885 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládané plátky žampionů scedíme, špenátový protlak rozmrazíme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, česnek prolisujeme a sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme žampiony a krátce podusíme. Přidáme rozmrazený špenát, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem, přidáme šunku a chvíli podusíme, zalijeme smetanou a dovaříme. Nakonec přimícháme dušenou rýži, prohřejeme a odstavíme. Porce posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu