Brambory s žampiony a artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 2 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1593.5 mg
- Vláknina 28826.8 mg
- Vitamín A 28826.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, nakrájíme na kolečka a ta dáme do salátové mísy.
-
2
Připravíme si dresink - smícháme ocet, citronovou šťávu, nasekanou petržel a kopr, vše podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Konzervované artyčoky a žampiony necháme okapat na sítu a jemně smícháme s bramborami. Vše přelijeme dresinkem a ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.