Listové taštičky plněné hovězím masem
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 250 g Žampiony čerstvé
- 500 g Hovězí maso mleté
- 350 g Ledvinky jehněčí
- 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 plátek Slanina vepřová
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 32 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 314.5 mg
- Draslík 644.8 mg
- Vláknina 4591.5 mg
- Vitamín A 4591.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na středně silném plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a 3-4 minuty restujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme mleté hovězí maso, nadrobno nakrájené plátky slaniny, očištěné jehněčí ledvinky, plátky čerstvých žampionů a restujeme ještě 4 minuty. Potom přimícháme mletou papriku, nové koření, sůl a pepř, 1 minutu ohříváme, přilijeme černé pivo, přidáme rajčatový protlak a po přivedení k varu ztlumíme plamen a vaříme 10 minut do vyvaření tekutiny. Z pánve přelijeme do misky a necháme vychladnout.
-
2
Ze 2 plátů listového těsta vykrojíme 12 koleček. Šest koleček dáme na dno vymazaných misek na zapékání, na ně navršíme masovou směs, zakryjeme dalším kolečkem z listového těsta, okraje těsta přitlačíme na okraj misky. Kvůli úniku páry při pečení, těsto na povrchu nařízneme. Povrch taštiček potřeme rozšlehaným vejcem a nasypeme sezamová semínka.
-
3
Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C.