Kuře na fenyklu s žampiony
Suroviny
- 300 g Brambory
- 130 g Slanina vepřová
- 200 g Žampiony čerstvé
- 800 g Kuře
- 50 g Fenykl obecný
- 80 ml Víno bílé
- 150 ml Vývar drůbeží
- 3 kávová lžička Pepř citronový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 51 g
- Sodík 759 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 172.1 mg
- Draslík 1197.7 mg
- Vláknina 16423.2 mg
- Vitamín A 16423.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousky kuřete jemně potřeme moukou smíchanou s citronovým pepřem. Zbytek směsi odložíme.
-
2
Na středním plameni rozpálíme olivový olej a postupně restujeme obalené kousky kuřete do zlatova, přibližně 4 - 5 minut. Jsou-li všechny kousky kuřete orestované, odložíme je. Na pánev nasypeme nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené plátky slaniny, prolisovaný česnek, 3 minuty restujeme, pak přidáme 1 lžíci odložené mouky, promícháme.
-
3
Přilijeme bílé víno, drůběží vývar, přidáme bouquet garni (svazek koření) a kousky kuřete, vše přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou, 10 minut dusíme na mírném ohni. Potom doplníme očištěnou hlízou fenyklu bez natě nakrájenou na plátky, kostky brambor, plátky žampionů a dalších 15 minut dusíme do měkka.
-
4
Fenyklové výhonky nadrobno nakrájíme a přimícháme k hotové směsi, osolíme, opepříme.