Žampiony s ostrou směsí
Suroviny
- 450 g Žampiony čerstvé
- 150 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli papričky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 12.7 mg
- Draslík 514.1 mg
- Vláknina 4692.3 mg
- Vitamín A 4692.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony oloupeme a případně rozkrojíme na poloviny. Nožičky odkrojíme a nadrobno nasekáme.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kousky, vsypeme do mixeru a přidáme nožičky žampionů, očištěnou chilli papričku, rajčatový protlak a nasekanou petržel. Přilijeme vývar a vše rozmixujeme na hladké pyré.
-
3
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme pyré. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme.
-
4
Na pánvi se zbylým rozehřátým olejem a máslem smažíme kloboučky hub po všech stranách 5 minut. K houbám přidáme povařené pyré a vše jen prohřejeme. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.