Žampiony s ostrou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli papričky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 514.1 mg
  • Vláknina 4692.3 mg
  • Vitamín A 4692.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony oloupeme a případně rozkrojíme na poloviny. Nožičky odkrojíme a nadrobno nasekáme.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kousky, vsypeme do mixeru a přidáme nožičky žampionů, očištěnou chilli papričku, rajčatový protlak a nasekanou petržel. Přilijeme vývar a vše rozmixujeme na hladké pyré.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme pyré. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme.

  • 4

    Na pánvi se zbylým rozehřátým olejem a máslem smažíme kloboučky hub po všech stranách 5 minut. K houbám přidáme povařené pyré a vše jen prohřejeme. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu