Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 15 ml Zakysaná smetana
  • 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 15 ml Calvados
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 951.1 mg
  • Vláknina 6412.5 mg
  • Vitamín A 6412.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby řádně očistíme, nožky nakrájíme na kolečka a kloboučky na osminy. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme.

  • 2

    Jablka zbavíme slupek, jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi osmažíme máslo dokud nezpění, necháme na něm dusit pokrájenou cibuli. Následně přidáváme houby a nakrájena jablka, podusíme, zalijeme calvadosem, osolíme, opepříme.

  • 3

    Pánev zakryjeme pokličkou a celou směs necháme podusit zhruba 8 minut. Steaky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a osmahneme v rozpáleném přepuštěném másle. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme podle chuti zalít zakysanou smetanou a worcesterskou omáčkou.

Komentáře k receptu