Vepřové přírodní řízky s houbami a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 951.1 mg
- Vláknina 6412.5 mg
- Vitamín A 6412.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby řádně očistíme, nožky nakrájíme na kolečka a kloboučky na osminy. Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme.
-
2
Jablka zbavíme slupek, jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi osmažíme máslo dokud nezpění, necháme na něm dusit pokrájenou cibuli. Následně přidáváme houby a nakrájena jablka, podusíme, zalijeme calvadosem, osolíme, opepříme.
-
3
Pánev zakryjeme pokličkou a celou směs necháme podusit zhruba 8 minut. Steaky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a osmahneme v rozpáleném přepuštěném másle. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Omáčku můžeme podle chuti zalít zakysanou smetanou a worcesterskou omáčkou.