Jehněčí s kapary a s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 29 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 101.6 mg
- Draslík 802.8 mg
- Vláknina 3713 mg
- Vitamín A 3713 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půlky. Následně je na chvíli ponoříme do vroucí vody. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje a houby podusíme zhruba 2 minuty. Osolíme, opepříme a houby odložíme bokem.
-
2
Jehněčí maso důkladně opláchneme, necháme oschnout a naporcujeme. Plátky ihned polijeme citronovou šťávou. V jiné pánvi rozpálíme zbývající olej a maso řádně osmahneme na obou stranách. Podle chuti přidáme mletou papriku, koriandr, rozmarýn.
-
3
Rajčata na chvíli ponoříme do vroucí vody, poté je oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme je na měsíčky. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme, kapary nasekáme nadrobno.
-
4
K masu přidáme rajčata, česnek i kapary a celou směs chvilku podusíme. Poté přidáme houby, řádně zamícháme, nakonec zalijeme zakysanou smetanou.