Obalované houby s koprovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 30 g Sýr Čedar
- 125 g Sýr smetanový 65%
- 100 g Jogurt bílý
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 16 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 521.2 mg
- Vláknina 4712.3 mg
- Vitamín A 4712.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby řádně očistíme, odkrojíme nohy. Troubu rozehřejeme na 190°C. V misce smícháme mletou papriku, strouhanku a nastrouhaný sýr.
-
2
Ze žloutků uděláme sníh, houby v něm vyválíme a následně obalíme ve strouhance. Plech si vyskládáme papírem na pečení, položíme na něj houby, zapékáme při teplotě 190°C přibližně 15 minut.
-
3
Rajčata zalijeme vařící vodou, oloupeme je, zbavíme semen. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky.
-
4
Smetanový sýr řádně promícháme s jogurtem, koprem a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky z rajčat. Omáčkou zalijeme pečené houby a ihned podáváme.