Hovězí plátky s houbami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 1 šálek Smetana
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 658.7 mg
  • Vláknina 5412 mg
  • Vitamín A 5412 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky na okrajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, jemně zaprášíme moukou a na rozehřátém másle opečeme z obou stran. Poté je vyndáme zvlášť na talíř.

  • 2

    Do másla přidáme rozkrájenou slaninu, sklovitě ji rozškvaříme a do světležluta osmahneme i cibuli jemně nakrájenou. Rozkrájené žampióny přidáme k cibuli i slanině, krátce osmahneme, přidáme opečené plátky masa, nasekanou petrželovou nať a za mírného podlévání dusíme do měkka.

  • 3

    K hotovým, měkkým plátkům přilijeme smetanu, přidáme nasekané kapary, krátce povaříme. Dle chuti zakapeme citrónovou šťávou.

  • 4

    Jako přílohu podáváme jemné noky nebo makaróny.

Komentáře k receptu