Steak s žampiony a česnekovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 84 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 183 mg
- Draslík 897.4 mg
- Vláknina 6145 mg
- Vitamín A 6145 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse prohněteme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kapary. Na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a dáme do ledničky ztuhnout. Vepřové kotlety naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a pokapeme olejem, 10 minut grilujeme ze všech stran. Na poslední 4 minuty přidáme na gril 4 žampiony, pokapeme olejem, osolíme a dogrilujeme spolu s masem. Tuhé ochucené máslo nakrájíme na silné plátky, na kotletu položíme ogrilovaný žampion a plátek másla, ozdobíme snítkou petrželky. Maso musí být horké, aby se máslo rozpustilo a vynikla jeho chuť.