Jehněčí kýta s čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Jehněčí kýta
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí čínské
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1.5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 860.1 mg
  • Vláknina 5716 mg
  • Vitamín A 5716 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, sherry, strouhaného zázvoru a rozetřeného česneku, směs ohřejeme za stálého míchání a necháme vychladnout.

  • 2

    Na pánvi asi minutu opražíme sezamová semínka, po zezlátnutí dáme bokem.

  • 3

    Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou a dáme do hliněné misky marinovat 20 - 30 minut.

  • 4

    Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 - 2 minuty restujeme. V hrnci potom rozpálíme zbytek oleje, přidáme marinované maso a restujeme 3 minuty, přisypeme na plátky pokrájené čínské zelí a nakrájené žampiony, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 - 5 minut, potom přisypeme opražená sezamová semínka a ještě teplé podáváme posypané orestovanou cibulí.

Komentáře k receptu