Hovězí kýta na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 292.3 mg
  • Vláknina 2297.3 mg
  • Vitamín A 2297.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu: v pánvi zahřejeme červené víno, hnědý nerafinovaný cukr a nadrobno nasekaný česnek, pořádně promícháme, dosolíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Hovězí maso z kýty ponoříme na 20 - 30 minut do vychladlé marinády.

  • 3

    Na středním ohni v pánvi rozpálíme olej, přisypeme nakrájenou cibuli a silné plátky slaniny, 2 minuty restujeme, poté vložíme maso, zesílíme plamen a opékáme ještě 4 minuty. Poté přidáme hovězí vývar, na čtvrtky nakrájené žampiony, rajčatový protlak, bobkový list a oregano. Zakryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 40 minut. Máme-li omáčku řídkou, zahustíme ji škrobovou moučkou, rozmíchanou v trošce studené vody, mícháme až do zhoustnutí.

Komentáře k receptu