Kuřecí řízky na smetaně a žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 196.8 mg
- Draslík 1206.2 mg
- Vláknina 2098.3 mg
- Vitamín A 2098.3 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsní maso rozdělíme na řízky, zlehka naklepeme, nakrájíme na tenké proužky, osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla, vložíme proužky kuřete a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud maso nezměkne.
-
2
Maso vyjmeme z pánve, položíme na horký talíř a udržujeme v teple.
-
3
Do pánve přidáme druhou polovinu másla, šalotku nakrájenou nadrobno, na plátky nakrájené žampiony a za stálého míchání restujeme 5-10 minut.
-
4
Zalijeme vermutem, přidáme smetanu a nadrobno nasekanou bazalku. Zamícháme, přidáme proužky kuřete a směs na mírném ohni prohřejeme. Již nevaříme.
-
5
Podáváme s těstovinami ozdobené celými lístky bazalky.