Dušené roštěnky na žampiónech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 35 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 116.9 mg
- Draslík 1467.1 mg
- Vláknina 5989.5 mg
- Vitamín A 5989.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
-
3
Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
-
4
Očištené žampióny nakrájíme a zvlášť podusíme na másle s petrželovou natí.
-
5
Ke konci dušení roštěnek přidáme takto připravené žampióny.