Plátky ze svíčkové se žampiony a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 20 g Bazalka
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí svíčková
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 466.4 mg
  • Vláknina 3740.8 mg
  • Vitamín A 3740.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi, na 1/2 lžíce olivového oleje, doměkka orestujeme plátky jarní cibulky a prolisovaný česnek. Přilijeme drůbeží vývar, rajčatový protlak, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony a půlky cherry rajčátek. Po přivedení k varu ještě 4-5 minut vaříme na mírném ohni, přimícháme čerstvé lístky bazalky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Plátky ze svíčkové (kus o váze asi 140 g) potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pod rozpáleným grilem opékáme z obou stran 3-4 minuty.

  • 3

    Maso na talíři obložíme směsí rajčat a hub.

Komentáře k receptu