Sýrové košíčky plněné šunkou a žampiony
Suroviny
- 120 g Listové těsto
- 110 g Šunka dušená
- 110 g Žampiony čerstvé
- 60 g Sýr Čedar
- 200 g Ricotta
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 0.12 polévková lžíce řepkový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 80.6 mg
- Draslík 111 mg
- Vláknina 1493.1 mg
- Vitamín A 1493.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozpálíme na 180°C, osm košíčků nebo formiček vymažeme řepkovým olejem.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmahneme na plátky pokrájené žampiony, nadrobno nasekanou cibulku a strouhaný česnek. Směs necháme trochu vychladnout. Přemístíme do mísy, přidáme nastrouhaný Čedar, Ricottu, vejce a muškátový oříšek. Ochutíme solí a pepřem, nakonec vmícháme na proužky rozkrájenou šunku.
-
3
Pláty listového těsta rozkrojíme na dvě poloviny, dále každý nakrájíme na čtyři díly. Vždy čtyři plátky těsta potřeme řepkovým olejem, naskládáme na sebe do jedné formičky a naplníme houbovou směsí.
-
4
Pečeme cca 20 - 25 minut do zlatova. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme a teplé podáváme s zeleným salátem.