Cuketový salát se žampiony
Suroviny
- 400 g Cuketa
- 200 g Žampiony - sterilované
- 50 g Sýr Čedar
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 480.5 mg
- Vláknina 5483.8 mg
- Vitamín A 5483.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
-
2
Sterilované žampiony slijeme a vsypeme do mísy. Přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené cukety a spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
-
3
Olej smícháme s hořčicí a octem, osolíme, opepříme a nalijeme na salát. Vše zlehka promícháme a necháme vychladit.
-
4
Před podáváním salát ozdobíme na plátky nakrájenými, uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
-
5
Můžeme podávat s tmavým pečivem.