Zeleninové krokety s houbami
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 150 g Kapusta hlávková
- 150 g Květák
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mrkev kořen
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 ml Mléko polotučné
- 150 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 140 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 201.5 mg
- Draslík 519.3 mg
- Vláknina 11643.7 mg
- Vitamín A 11643.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.6 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka.
-
2
Z másla a 50g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem ze zeleniny, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.
-
3
Po vychladnutí do omáčky přidáme vejce a očištěné, nakrájené houby osmažené na cibulce. Vmícháme vychladlou zeleninu, sůl, pepř a zlehka promícháme.
-
4
Ze směsi tvarujeme placičky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji dozlatova.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.