Zeleninové krokety s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 150 g Kapusta hlávková
  • 150 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 140 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 201.5 mg
  • Draslík 519.3 mg
  • Vláknina 11643.7 mg
  • Vitamín A 11643.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.6 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a 50g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem ze zeleniny, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.

  • 3

    Po vychladnutí do omáčky přidáme vejce a očištěné, nakrájené houby osmažené na cibulce. Vmícháme vychladlou zeleninu, sůl, pepř a zlehka promícháme.

  • 4

    Ze směsi tvarujeme placičky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji dozlatova.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu