Řízky zapečené s krabím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 320 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 120 g Krab
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 989 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 217.1 mg
  • Draslík 745.9 mg
  • Vláknina 1586.1 mg
  • Vitamín A 1586.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty nakrájíme 4 řízky, osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, ementál nakrájíme na 4 silnější plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran, až maso zezlátne. Poté řízky přeložíme do sádlem vymazaného pekáče a potřeme kečupem. Každý řízek poklademe plátky cibuli, krabím masem z konzervy, z něhož jsme slili olej a plátky žampionů. Maso přelijeme rozpuštěným máslem, v němž jsme rozmíchali citronovou šťávu a na každý řízek položíme plátek sýra. Směs zhruba 10 minut zapečeme v předehřáté troubě a ihned podáváme.

Komentáře k receptu