Řízky zapečené s krabím masem
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 320 g Sýr Ementál (Primátor)
- 120 g Žampiony čerstvé
- 600 g Vepřová kýta
- 120 g Krab
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 989 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 81 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 217.1 mg
- Draslík 745.9 mg
- Vláknina 1586.1 mg
- Vitamín A 1586.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kýty nakrájíme 4 řízky, osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, ementál nakrájíme na 4 silnější plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran, až maso zezlátne. Poté řízky přeložíme do sádlem vymazaného pekáče a potřeme kečupem. Každý řízek poklademe plátky cibuli, krabím masem z konzervy, z něhož jsme slili olej a plátky žampionů. Maso přelijeme rozpuštěným máslem, v němž jsme rozmíchali citronovou šťávu a na každý řízek položíme plátek sýra. Směs zhruba 10 minut zapečeme v předehřáté troubě a ihned podáváme.