Polévka žampionová s kroupami a mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 95 g
- Sodík 1329 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 663.1 mg
- Vláknina 11128.2 mg
- Vitamín A 11128.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozehřátém oleji. Pak přimícháme nakrájená rajčata, drůbeží vývar, na kostičky nakrájenou velkou mrkev, ječné kroupy perličky a l lžíci nasekaného čerstvého kopru. Po přivedení k varu poodkryjeme pokličku a vaříme 45 minut na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbývajícím koprem.