Rýže smažená v ananasu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Ořechy Kešu
  • 250 g Rýže dušená
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 587.7 mg
  • Vláknina 4040.5 mg
  • Vitamín A 4040.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas překrojíme po délce na polovinu, vykrojíme dužinu, aby vznikly 2 mušle ve tvaru lodičky. Dužinu nakrájíme na kostky a uchováme 125 g. Zbylé množství dáme stranou.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, nakrájený celer a smažíme. Poté vmícháme kmín, koriandr a nakrájené žampiony. Přidáme kostky ananasu a vařenou rýži a zamícháme. Vmícháme cukr, sůl, kešu oříšky a sójovou omáčku. Rýži mícháme, aby se prohřála.

  • 3

    Lžící přemístíme rýži do ananasových lodiček, ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu