Kuřecí závitky s žampionovou nádivkou
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 150 g Sýr Eidam cihla 45%
- 120 g Žampiony čerstvé
- 80 g Strouhanka
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 70 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 335.5 mg
- Draslík 972.2 mg
- Vláknina 1811.3 mg
- Vitamín A 1811.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
-
2
V kastrole na másle osmažíme žampiony, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku a vmícháme mletou papriku. Poté zašleháme smetanu, přimícháme muškátový květ, pepř, sůl a sýr. Vymícháme hladkou omáčku, kterou necháme vychladnout.
-
3
Kuřecí prsa naklepeme a plníme sýrovou omáčkou. Maso přeložíme, kraje sklepneme a plněná prsa opatrně obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Závitky osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji po obou stranách. Usmažené závitky přeložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Ihned podáváme.