Jehněčí s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Žemle tuková
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 1500 g Jehněčí plec
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Vývar jehněčí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 934 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 287.1 mg
  • Draslík 877.9 mg
  • Vláknina 3106 mg
  • Vitamín A 3106 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo. Podusíme na něm očištěné a na nudličky pokrájené žampiony, vyjmeme a přendáme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou cibuli, přilijeme smetanu, osolíme, nastrouháme muškátový oříšek, zasypeme nasekanou petrželkou, přimícháme žloutky a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Očištěné maso opatrně vykostíme, uděláme do něho kapsu, kterou naplníme nádivkou a zašijeme. Do pekáče vložíme kosti a mírně na tuku osmahneme, kosti vyjmeme a prudce osmahneme nadité maso, osolíme, opepříme, dáme zpět kosti, podlijeme vývarem a v troubě pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme pokrájené papriky a oloupaná rajčata, pro barvu dopečeme bez poklice. Hotové maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti, do šťávy dáme kousek másla, necháme přejít varem a dokořeníme.

Komentáře k receptu