Pórkový salát se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 5 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 636 mg
- Vláknina 8352.8 mg
- Vitamín A 8352.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na másle. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce orestujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme do vysmahnutí tekutiny.
-
2
Zbylou vodu smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou. Nalijeme na vychladlou pórkovo-žampionovou směs a promícháme.
-
3
Salát necháme vychladit. Můžeme podávat k vařenému masu.