Snídaně po anglicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 246.7 mg
- Draslík 2253.4 mg
- Vláknina 14048 mg
- Vitamín A 14048 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Asi 10 minut grilujeme malé vepřové grilovací klobásky na rozpáleném grilu. Připravíme hluboký hrnec se širokým dnem a malý rendlík. Obojí naplníme vodou a přivedeme k varu.
-
2
Do malého rendlíku, naplněného vodou ze tří čtvrtin, ponoříme na 30 vteřin biovejce i se skořápkou, poté je vyjmeme a vyklepneme. Do většího hrnce přidáme jablečný ocet a varečkou uděláme vír, do kterého pomalu vlijeme vejce. Začne-li se voda vařit, stáhneme hrnec z ohně, zakryjeme a po třech minutách vejce vyjmeme. Vložíme ho do teplé vody a necháme tam do doby, než připravíme druhé vejce.
-
3
Plátky světlého chleba potřeme 3 lžičkami oleje a opečeme. Na plech vyložený alobalem klademe rajčátka na větvičce, slaninu a houby, které jsme potřeli zbylým olejem. Vše potom grilujeme 3 - 4 minuty.
-
4
Máme-li vše hotové, naaranžujeme na talíř.