Vepřové plátky po valašsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřová kýta
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Kopr sterilovaný
  • 500 g Zakysaná smetana
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1306 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 108.2 mg
  • Draslík 564 mg
  • Vláknina 1564 mg
  • Vitamín A 1564 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme z ní menší plátky, Osolíme je, opečeme na tuku, podlijeme částí vody a dusíme pod poklicí doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.

  • 3

    Potom omáčku přecedíme na podušené maso, přidáme kyselou smetanu a na plátky nakrájené, na másle podušené žampiony s koprem.

  • 4

    Nakonec dochutíme octem a společně podusíme.

Komentáře k receptu