Míchaná zelenina s vepřovým masem
Suroviny
- 50 g Žampiony čerstvé
- 500 g Vepřová kýta
- 50 g Ucho Jidášovo
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 196 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 610.7 mg
- Vláknina 9193.3 mg
- Vitamín A 9193.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého vepřového masa odstraníme tuk a osušíme ho. Nakrájíme ho na plátky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetru silné asi 3 milimetry. Červenou, zelenou a žlutou papriku umyjeme, rozpůlíme, vyndáme semínka a odřízneme bílé žebroví. Nakrájíme na proužky stejně velké jako kousky masa.
-
2
Oloupanou cibuli naporcujeme na drobné kostičky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na drobné nudličky. Nožem očistíme houby, menší necháme v celku, větší rozpůlíme. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
-
3
Ve woku rozpálíme lžíci oleje a na něm opečeme pokrájené plátky vepřového masa. Pak maso odložíme stranou na teplé místo, přilijeme do woku olej a opečeme připravené houby s česnekem. Opět vyndáme a znovu přidáme olej, na kterém opečeme zeleninu. Přidáme k ní opečené maso a houby. Dochutíme solí a pepřem.
-
4
Ve vodě si rozmícháme škrob, do něhož přidáme kečup společně s cukrem a sójovou omáčkou. Smíchanou směs nalijeme na zeleninu, houby a maso v pánvi. Ještě nad mírným plamenem krátce zahřejeme a servírujeme.