Gaskoňské řezy
Suroviny
- 900 g Hovězí svíčková
- 100 g Sýr Gruyére
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Kečup
- 25 g Kapary
- 50 g Cibule sterilovaná
- 50 ml Olej rostlinný
- 150 ml Víno červené
- 200 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 48 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 638 mg
- Vláknina 1132.8 mg
- Vitamín A 1132.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.
-
2
Řezy vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
-
3
V misce smícháme 50ml oleje, kečup, víno, očištěné hlavičky žampionů, kapary a nakládané cibulky.
-
4
Připravenou studenou omáčkou přelijeme porce masa na talířích.
-
5
Můžeme podávat s čerstvým pečivem.