Vepřový závitek Nachimov
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 936 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 147.1 mg
- Draslík 424 mg
- Vláknina 2030 mg
- Vitamín A 2030 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které doširoka naklepeme.
-
2
Vepřový ořez opláchneme a semeleme najemno na masovém strojku.
-
3
Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce je opečeme v cibulovém základě.
-
4
Žampiony nakrájíme na plátky a polovinu z nich přidáme k mletému masu spolu s játry a vařenými vejci, nakrájenými na kousky. Směs promícháme a slabě osolíme.
-
5
Do středu naklepaných plátků položíme směs, závitky zavineme a okraje upevníme párátkem.
-
6
Závitky v horkém tuku opečeme, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplou vodou.
-
7
Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek.
-
8
Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle potřeby dosolíme.
-
9
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, přidáme zbylé žampiony, podušené na másle a vše povaříme.