Myslivecká omáčka s houbami
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 100 g Houby čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 ml Víno portské
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Brandy
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 497.2 mg
- Vláknina 4921.8 mg
- Vitamín A 4921.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata z konzervy překrájíme na menší kousky.
-
2
V kastrůlku rozpustíme 10 g másla, přidáme jarní cibulku, houby a 5 minut restujeme. Přilijeme portské víno, brandy, ocet a povaříme dalších 5 minut. Potom přilijeme hovězí vývar, kousky rajčat, rajčatový protlak a na mírném ohni povaříme ještě 15 minut.
-
3
Předtím, než kastrůlek sejmeme ze sporáku, přimícháme do omáčky zbytek másla, najemno nasekanou pažitku, estragon, osolíme, a opepříme. Ihned servírujeme.