Francouzská omáčka se žampiony
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 80 g Žampiony čerstvé
- 75 g Máslo bylinkové
- 300 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Víno portské
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 17 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 5.9 mg
- Draslík 385.1 mg
- Vláknina 6737.5 mg
- Vitamín A 6737.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku se žampiony na něm orestujeme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme zeleninovým vývarem, portským vínem a 5 minut povaříme. Potom omáčku přecedíme a vrátíme do kastrůlku.
-
3
Omáčku opět zahřejeme, přidáme bylinkové máslo, najemno nasekanou pažitku a estragon, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.