Francouzská omáčka se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 75 g Máslo bylinkové
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno portské
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 5.9 mg
  • Draslík 385.1 mg
  • Vláknina 6737.5 mg
  • Vitamín A 6737.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V kastrůlku rozpustíme máslo a jarní cibulku se žampiony na něm orestujeme. Přidáme tymián, bobkový list, zalijeme zeleninovým vývarem, portským vínem a 5 minut povaříme. Potom omáčku přecedíme a vrátíme do kastrůlku.

  • 3

    Omáčku opět zahřejeme, přidáme bylinkové máslo, najemno nasekanou pažitku a estragon, osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu