Plněné žampiony rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 5 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 1247.7 mg
- Vláknina 9805 mg
- Vitamín A 9805 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
-
2
Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem.
-
3
Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut.
-
4
Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly.
-
5
Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme.