Paprikové lusky plněné žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1407 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 139.2 mg
- Draslík 751 mg
- Vláknina 7300.5 mg
- Vitamín A 7300.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a okmínujeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem, které necháme jen srazit.
-
2
Očištěné a omyté papriky naplníme připravenou směsí. Urovnáme je do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme trochou vývaru a dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
-
3
Můžeme podávat s pečivem.