Vařený květák se sójovými kostkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1027 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 990.8 mg
- Vláknina 9059 mg
- Vitamín A 9059 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sójové kostky zalijeme vroucím vývarem a pokud se všechen vsákne, dolijeme tolik, aby maso bylo pod hladinou. Necháme do druhého dne odležet.
-
2
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, sójové kostky i s tekutinou a vše dusíme 15-20 minut.
-
3
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na růžičky a přidáme k měkkému sójovému masu. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a zamícháme. Pokrm podle chuti osolíme a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Můžeme podávat s vařenými bramborami.