Špagety Boscaiola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 21 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 474.9 mg
- Vláknina 9591.8 mg
- Vitamín A 9591.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 152.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, najemno nakrájenou slaninu a na plátky nakrájené žampiony orestujeme a poté při mírné teplotě ještě asi 5min podusíme, až houby zezlátnou.
-
3
Vmícháme smetanu, přivedeme k varu a asi 15min povaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme na kolečka nakrájené jarní cibulky, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme a podáváme dozdobené nakrájenou petrželkou.