Pohanková kaše s cibulí a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 24 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 49.3 mg
- Draslík 203 mg
- Vláknina 2020 mg
- Vitamín A 2020 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme horkou vodou a přidáme do mléka. Za občasného míchání povaříme asi 20 minut. Pohanka by se měla téměř rozpadat a s mlékem tvořit kašovitou hmotu.
-
2
Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony pokrájíme na plátky, máme-li menší, můžeme je jen rozpůlit.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme dorůžova a odstavíme.
-
4
Kaši upravíme na talíře a přelijeme máslem s cibulí a houbami. Podle chuti přisolíme.