Uzené závitky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Filé rybí
  • 20 ml Šťáva citrónová
  • 4 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 516.5 mg
  • Vláknina 8453.8 mg
  • Vitamín A 8453.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme žampiony: Oloupeme je, nakrájíme a pokapeme citrónovou šťávou, aby se nám zachovala barva.

  • 2

    Dále nakrájíme šalotku, filé a dáme do mísy spolu s žampiony.

  • 3

    Zvlášť nalijeme vinný ocet, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přiléváme olej a šleháme do krémovité omáčky. Smícháme ji se zeleninou a necháme 10 minut odstát.

  • 4

    Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme a přimícháme do směsi. Ochutnáme a popřípadě dokořeníme.

  • 5

    Servírujeme na listech salátu.

Komentáře k receptu